maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kanapitsaa ja raparperipiirakkaa (gluteenittomasti)

Viikonloppuna herkuteltiin ja valmistin gluteenittoman kana,ananas,aurajuustopitsan ja vaniljaisen raparperipiirakan.

Pitsaohje
1,5dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
2tl psylliumia 
n.2-3dl semper hieno jauhoseos
1rkl öljyä
Mittaa kuppiin vesi ja liuota siihen hiiva, lisää psyllium  ja anna turvota hetki.
Sekoita sekaan öljy ja jauhoja pikkuhiljaa niin että taikina irtoaa astian seinistä mutta jää "kosteaksi".
Kaada taikina leivinpaperille ja ripottele jauhoja reilusti taikinan päälle, painele jauhotetuilla käsillä pohja litteäksi, voit myös kaulita mutta taikina tarttuu herkästi kaulimeen niin minä tykkään käsin painella. Anna pitsapohjan kohota n.40min  Täytä pitsa ja paista uunissa 200 asteessa 20min.

Tällä ohjeella tulee aivan ihana pohja, kuohkea ja pehmyt, rapeat laidat, juuri sellainen kuin kotitekoisen pitsan kuuluu ollakin.

Jälkkäriksi valmistin raparperipiirakan tällä ohjeella:
Vaniljainen mustikkapiirakka  Tästä tuli aivan ihanaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti