sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat kinkku-juustosarvet

Löysin aivan ihanan blogin  Pörden Keittiössä, jossa leivotaan gluteenittomasti. Sieltä bongasin voisarvien ohjeen, jota hieman muokkasin niin sain omiin aamuihin maukkaita leivänkorvikkeita.
                                                  
                                                          Voisarvet
                                              2dl laktoositonta maitojuomaa
                                              25g hiivaa
                                              2tl psylliumia
                                              1tl suolaa
                                              1muna
                                              50g sulatettua voita
                                              5dl semperin hienoa jauhoseosta
                                              väliin kinkkukuutioita ja juustoraastetta
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää psyllium, anna turvota hetki. Lisää loput aineet ja vaivaa taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 20min. Jaa taikana kahteen osaan ja kauli osat n.30cm suuruisiksi pyöreiksi levyiksi ja jaa levyt 8 sektoriin. Laita täytettä leveimpään kohtaan ja lähde käärimään sarveksi leveämmästä päästä. Anna sarvien kohota liinan alla n.40min. Voitele sarvet munalla ja voita laittaa myös pinnalle juustoraastetta. Paista sarvia 225 asteessa n.10min.

Näistä tuli maukkaita ja myös muu perhe tykkäsi näistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti