lauantai 18. huhtikuuta 2015

Gluteeniton pitsa

Pitsapohja:
1,5dl lämmintä vettä
2tl kuivahiivaa
1tl psylliumia
1tl suolaa
0,5dl öljyä
4-5dl Semperin hienoa jauhoseosta

Sekoita lämpimään veteen hiiva ja psyllium ja anna turvota hetki. Lisää loput aineet ja vaivaa taikinaksia. (Jauhojen määrä suunnilleen sillä itse lisäsin jauhoja pussista siten että taikina irtosi käsistä) Anna taikinan kohota liinalla peitettynä reilun 30min. Kauli levyksi ja laita mieluisat täytteet. Paista 200 asteessa n. 15-20min.
Minä laitoin tähän pitsaan täytteeksi jauhelihan, kinkun, ananaksen ja aurajuuston.

2 kommenttia:

  1. Tuleeko tästä ihan oikean pitsapohjan oloinen? Vai kuiva käkkänä? Olen yrittänyt etsiä hyvää pitsapohjan ohjetta, mutta ei ole vielä löytynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun mielestäni tästä tulee koostumukseltaan lähelle normaalia pitsapohjaa, ei ole kuiva, tietenkään ei kohoa samalla tavoin kuin normaali mutta testaamistani lähimpänä kuitenkin :) Tosin makuasioistahan ei voi kiistellä joten jos testaukseen menee niin mielellään kuulisin kommenttia että mitä tykkäsit.

      Poista