maanantai 13. huhtikuuta 2015

Gluteeniton elämä

Vhh-ruokavaliolla ollessa, minulla oli hyvä olla mutta ruokavalio oli usein haastavaa noudattaa. Pitkät työpäivät ja valmistelemattomuus ruokavaliossa ajoivat usein napsimaan suuhun jotain pikaista ja ruokavaliosta lipsuin usein viikonloppuisin. Viljat, vehnä erityisesti eivät sovi elimistööni, vatsa vihoittelee, nesteet kertyy kroppaan ja iho oireilee.  Nyt sain vielä kilpirauhasen vajaatoimintaan diagnoosin ja lääkityksen ja sen myötä mietin ruokavalionikin uusiksi.

Viljatonta pitäisi siis olla mutta kiireiseen arkeen sopivaa. Lähdin siis kokeilemaan gluteenitonta ruokavaliota ja yllätyinkin positiivisesti että myös tällä ruokavaliolla sain huonon olon vatsasta pois. Minun ei tarvitse siis olla täysin hiilihydraatittomalla vaan riittää gluteeniton, jolloin mm. peruna ja riisi ovat sallittuja ja leipävalikoimakin ihan ok. Jauhoista puhumattakaan, gluteenittomia jauhoseoksia on paljon ja kokeiltuani jo netistä bongattuja gluteenittomia reseptejä täytyy sanoa että minulle aukesi nyt ihan uusi elämä :)

Blogissani tulee varmasti esiintymään nyt paljon gluteenitonta leivontaa.

2 kommenttia:

  1. Gluteeniton ruokavalio kiinnostaa itseänikin kovasti. Yritän vähentää vehnää ruokavaliossani vain paremman olon takia, ja kokonaan gluteeniton voisi olla ihan terveellistäkin testata. Mielenkiintoinen blogi sulla :)

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Minut tosiaan yllätti että sen saman hyvän olon mistä karpatessa nautin niin sain aikaan myös gluteenittomalla ja arjessa paljon helpompi noudattaa :)

      Poista