keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Gluteeniton lihapottukukko

Kuoritaikina
5dl vettä
0.5rkl suolaa
2tl psylliumia
n.9dl tumma gluteeniton jauhoseos
(käytin tähän sunnuntain jauhoseosta mutta se sisältää vehnätärkkelystä joten ei sovi kaikille)
2rkl öljyä

pekonia, esikeitettyjä perunaviipaleita ja porsaan kylkisiivuja

Sekoita veden sekaan suola ja psyllium ja anna turvota hetki. Vaivaa jauhot ja öljy taikinaan sitten että syntyy sitkeä taikina. Ota taikinaa pieni pala talteen. Kauli taikinasta soikea levy joka on keskeltä paksumpi kuin laidoilta. Aloita kukon täyttäminen lihalla, lado kukon keskelle vuorotellen hieman esikeitettyjä perunaviipaleita ja lihaa, siten että aina on aloitus ja lopetuskerros lihaa. Nosta taikina laidoilta ylös (taikina on hieman murenevaa) ja muotoile siitä kaikki repeämä ja liitos kohdat kosteilla käsillä piiloon.  Paista kukkoa 200-225 asteessa sen aikaa että se saa väriä pintaan. Ota kukko uunista ja jos kuoressa on repeämiä niin korjaa ne tässä vaiheessa ylimääräisellä taikinalla. Kääri kukko folioon ja paista sitä vielä uunissa n.120 asteessa 4-6tuntia. Paistamisen jälkeen kukko kääritään vielä leivinpaperiin ja folioon, jotta kuori pehmenee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti