sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Minä äitinä

Näin äitienpäivänä halusin miettiä rooliani äitinä.
Miettiä sitä millainen äiti minä olen ja missä asioissa voisin vielä paremmaksikin tulla.

Äitinä haluaisin olla läsnä, kuuntelevana ja lohduttavana, leikkivänä silloin kun on leikin aika ja tiukkana rajojen pitäjänä silloin kun on sen tarve.

Kotityötkin kuuluvat osana arkeen ja niitä tehdään yhteisvoimin. Lasteni haluankin oppivan että kotityöt kuuluvat jokaisen arkeen ja kun ne tehdään yhdessä niin aikaa jää enemmän yhteisiin hetkiin. Ylimääräisistä ja isommista töistä voi jopa tienata hieman rahaakin ja tällä haluaisin lastemme oppivan sen että töitä täytyy elantonsa eteen tehdä.

Omasta lapsuudestani muistan että kotona oli aina äitini tekemää kahvileipää ja varsinkin pullantuoksu muistuttaa lapsuudesta joten saman soisin lapsillenikin. Leipominen onkin meidän yhteinen harrastus.

Leikkiminen kuuluu lapsuuteen ja muistan kun pikkuveljeni kanssa loimme mielikuvituksen voimalla huikeita leikkejä, milloin pidimme lännen saluunaa ja toisinaan meillä oli kartano tai muuta huikeaa. Lapsille haluaisin mielikuvituksen kehittyvän ja leikkiminen kuuluukiin isolta osalta arkeemme, tyttärillä on roolileikit mieluisia ja Jesse kun osallistuu leikkeihin niin ne muuttuvat enemmän taisteluiksi ja vankilapaoiksi. Äidin kanssa leikitään hippaa ja piilosta, tanssitaan ja taiteillaan.

Mielestäni monessakin asiassa voisin vielä petrata. Ruuhkavuosien paineessa tulee liian usein ja liian herkästi sanottua lapsille että odota hetki tai tehdään myöhemmin. Toivoisin että äitinä onnistun niin että lapsillani on turvallinen, luottavainen ja rakastettu olo.
 
  Äitienpäivämme sujui perheen kesken ja mummoja ja isomummoja muistaen. Aamukahvit sain heti herättyäni sänkyyn ja samalla sain upeita lahjoja. Nautimme myös myöhäisen aamiaisen kunnolla herkutellen.


Jälkkärinä ihanan raikas hedelmäkakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti