sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Äitienpäiväkakku-resepti (Gluteeniton)

Kakkupohja

3 lasiin samaan verran sokeria, munia ja jauhoja. Jauhoja siten että 3rkl kaakaojauhoa,1tl leivinjauhetta ja loput perunajauhoa. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat vaahdoksi, lisää vaahtoon varovasti käännellen jauhoseos.
Paista pohjaa uunissa n.40min 175asteessa tai niin kauan ettei tikulla kokeiltaessa jää mitään tikkuun.

Mansikkamousse
1prk vaniljatuorejuustoa
1prk vispikermaa
1ps pakastemansikoita
5kpl liivatelehtiä
tilkkavettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto ja mansikat vatkaten. Kiehauta tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada liivatevesi ohuena nauhana mousseen samalla vatkaten. Täytä kakku reunavuokaa apuna käyttäen ja anna jähmettyä n.3tuntia. Koristele.


Aiemmin keväällä minulta tilattiin maalattuja kakkukuvia,  joissa aiheina olivat Michael Jackson ja MonsterHigh ja näitähän on aina hauska tehdä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti