torstai 13. maaliskuuta 2014

Hurmuripoikamme Jesse

Jesse meidän suloinen, pikkuvanha ekaluokkalainen, kaikkien kaveri, välillä pieni taivaan rannan maalari. Kouluhan meillä lähti ihan hyvin käyntiin tänä syksynä, lukemisen kanssa oli ainoastaan vaikeuksia ja siitähän poitsu tuumikin että tuo koulu on ihan tyhmää kun kaikki muut osaa jo lukea ja mää en. Tukitunti ryhmässä oli kuitenkin hauskaa kun opiskelut hoitui pääsääntöisesti ekapeli-ohjelmalla ja eräs kaunis päivä ennen joulua jätkä tulikin pahalla päällä koulusta kotiin ja puuskahti että kun ope ei huolinu mua enää tukitunnille. Äitiä taisikin vähän hymyilyttää että voi rakas sinä olet oppinut jo lukemaan ja kirjoittamaan niin hyvin että open mielestä sinä et tarvitse enää tukitunteja.

 Reipas isovelikin Jesse on vaikka välillä meinaakin tappeluksi mennä pikkusiskojen kanssa niin kovin mielellään äitiä auttaa ja tyttöjen perään huolehtii.
Ihastuksiakin on jo pienellä miehellä ollut, eskarissa oli Hilda-neiti jonka hiuksetkin loistivat kuin auringon kulta Jessen mukaan. Koulussa tulikin jo uusi ihastus, Mea-tyttö josta hiljaa äidille kuiskataan että kun se on niin kaunis, meidän pieni hurmuri. 


Suuriakin asioita pyörii välillä lapsen mielessä, enkelit ja kuolema ovat varmaan olleet ne äitille vaikeimmat käsitteet keskustella pojan kanssa. Jesse äidille eräs ilta tuumikin että äiti milloin minä voisin päästä enkeliksi taivaaseen, äidillä taisi vedet tulla silmiin kun sanomaan että voi rakas toivottavasti oikein vanhana vasta. Kuolema on lapselle mielenkiintoinen asia, enkelikäsite kaunis mutta kuoleman lopullisuuden kun ymmärtää niin tulee hätä että ettehän te äiti ja isi mene vielä pitkään aikaan taivaaseen. Näistäkin asioista kun vain puhutaan tarpeeksi lapsen kanssa niin uskon että lapsen on helpompi ymmärtää vaikeammatkin asiat.
 Pelaaminen, ulkoilu, piirrettyjen katsominen ja jalkapallo on hänen lempitouhujaan, äidin lenkkiseuraksi lähtee mielellään myös. Kavereita on paljon ja parhaillaan meillä saattaa olla 5-6 jätkää touhuamassa, villiksikin välillä touhu meinaa mennä :)
Mielellään Jesse tulee myös äitiä vielä halamaan ja lujasti pitää vielä rutistaa takaisin sillä kohta on jo ne tyttöystävät halittavana, niin tämä aika menee hirmuista vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti