maanantai 10. maaliskuuta 2014

Muuttuva kotimme

Harmoniaa, valkoista ja harmaata, pieniä värinpilkahduksia, kauniita tavaroita, niistä kotimme sisustus koostuu. Talomme on 1976 rakennettu, tiiliverhoiltu, tasakattoinen talo. Remontoimme ja peruskorjaamme taloa pikkuhiljaa meidän näköiseksemme. Entinen omistaja on pintoja hieman uudistanut 1990-luvulla mutta aikahan niihinkin on jo tehnyt tehtävänsä ja sen lisäksi kaksostyttäremme ja värikynät ovat tehneet uutta kuosia tapetti seiniimme. Talomme seinien sävyt ovat vaaleat mutta katossa, lattioissa ja kaappien listoissa oleva kellastunut mäntypinta saa talomme yleisilmeen vaikuttamaan tunkkaiselta.

Olemme jo pintaremontoineet WC:n ja eteisen ja nyt aloittelemmekin kevään ratoksi isompaa remonttia sillä teemme kylpyhuone-ja sauna remontin. Samalla uusimme käyttövesiputket. Postauksia on siis luvassa remontin edistyessä :)
Pihan suhteen olemme myös ehtineet tehdä jo melkoisen mylläyksen. Entiset omistajat olivat ilmeisesti tykänneet hieman metsäisestä tunnelmasta mutta se ei taas meille ollut mieluisa joten takapihaltamme lähti heti ensimmäisenä syksynä 7 mäntyä ja n.15 pensasta. Nurmikko alueita olemme parantaneet ja viime kesänä pääsin jo tekemään pari kohopenkkiä. Tämän kesän suunnitelmissa on pientä hyötypuutarhaa. Siemenistä minulla onkin jo itämässä mansikka, ruohosipulia, pensastomaattia, hopeavillakkoa ja kiinanasteria. Näistäkin oma postauksensa myöhemmin.

Voisiko sanoa että hiljaa hyvä tulee, taloprojektimmehan tulee vaatimaan paljon aikaa, mieheni ammattitaitoa sillä lähes kaikki tehdään itse, rahaakin vaikka itse tehden säästääkin pitkän pennin, luovuutta ja joustavuuttakin. Kaikesta huolimatta uskon että lopputulos tulee olemaan juuri sellainen kuin kuvittelimme silloin kun tulimme taloa ensimmäisen kerran katsomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti